Drömmar, tacksamhet och ”vad vill jag”?

Jag har länge funderat på att köpa mig en fin skrivbok. Jag har känt att jag behöver skiva ner tankar, funderingar och idéer som jag har. Skriva ner saker som jag känner tacksamhet för och skriva ner mina drömmar så att de finns på riktigt och inte bara inom mig. Igår fick jag en fantastisk skrivbok i present och dessutom fina pennor att skriva med. Så nu väntar jag bara på att få fylla de tomma sidorna med drömmar och mål som jag har.

Jag tror jag var 10 år när jag satte upp mitt första mål. Det var att åka iväg som au pair så fort jag slutade skolan. Några veckor efter studenten satt jag på ett plan på väg till England där jag sedan stannade ett år och jobbade som au pair. Mitt liv har alltid bestått av drömmar, planer och mål som jag vill nå. Jag har aldrig känt mig nöjd, aldrig känt att jag nått dit jag vill. Jag har ett enormt driv inom mig som gör att jag alltid har massor av idéer och väldigt lätt blir uttråkad om jag har ett jobb som inte är tillräckligt stimulerande eller om jag känner att jag inte lär mig något nytt och utvecklas.

Jag har många gånger funderat vad som är fel på mig, varför jag inte vara kan vara nöjd med tillvaron? Var för måste jag hela tiden framåt? Varför dyker det hela tiden upp en massa nya idéer och mål hela tiden? Jag har försökt trycka ner de där känslorna, tryck tillbaka mina ambitioner och drömmar. Resultatet av det blev en extremt stressad kropp. Att kämpa emot det som driver mig framåt skapade för mig mycket lidande.

När jag fick min stressreaktion 2017 så jobbade jag ca 85%. När jag väl förstod att alla de där symtomen jag haft berodde på stress så började jag fundera på vad som kunde ligga bakom denna stress. Jag insåg ganska snabbt vad det berodde på. Jag bestämde mig för att sluta kämpa emot mina drömmar och min tokiga hjärna som faktiskt kanske inte var så tokig utan istället en stor tillgång?

När jag ser tillbaka så inser jag att jag har mitt driv och nyfikenhet att tacka för mycket. Jag har arbetat i England ett år, studerat i Spanien och på egen hand rest runt i Australien i tre månader. Jag har alltid tänkt ”varför skulle inte jag kunna klara av det?”. Jag har aldrig varit rädd för att ge mig in i saker, alltid trott på mig själv och aldrig tvivlat på min förmåga att genomföra något jag påbörjat.

Under 2018 började jag jobba heltid, jag studerade till stresscoach på min fritid och startade företag. Och har aldrig mått så bra som jag gjorde då, och fortfarande gör! Nu jobbar jag med mitt vanliga jobb 4 dagar i veckan, jag jobbar även som stresscoach och håller på att utbilda mig till kostrådgivare och livsstilskonsult för att kunna ge mina stressklienter ännu bättre hjälp.

Hur orkar du? undrar någon Hur hinner du? undrar någon annan. Men saken är den att jag älskar varje steg jag tar på min nya väg i livet.

Jag är tacksam över att jag fick chansen att stanna upp och fundera på vad som är viktigt för mig, jag är tacksam över att jag nu vet vad som är mina livsvärden. Vad är viktigt för dig för att du ska må bra? Vilka livsvärden har du?

Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *